Savršen način za otklanjanje celulita – aqua aerobik

Odklanjanje celulita, Aqua aerobikTrening u vodi, svojim vremenskim trajanjem od 50min., 2-3x sedmično, za sigurno će reduciati celulit i učvrstiti tkivo na problem zonama vežbača. Naime, kroz umjerenu tjelesnu vježbu koja se praktikuje na ovom treningu i paraleno masažno dejstvo iste kroz pokrete u vodi, dokazano smanjuju ovaj problem sa kojim se djevojke, žene bore već duži niz godina.

Odlascima na aqua aeobik za samo 35,00KM mjesečno, uštedit ćete mnogo novaca i vremena, a rezultati će vas pozitivno iznenaditi. Iskoristite ovu ljetnu ponudu i pridružite se utorkom i četvrtkom u terminu od 20h na Termalnoj Rivijeri , kao i subotom od 9.30h.

Utorak i četvrak je moguće u 19h ući na bazen i slobodno se kupati do početka treninga, a subotom je moguće ostati nakon treninga i takođe uživati 2h dodatno u dozi vitamina D na suncu.

Saznajte nešto više o ovom problemu:

Celulit predstavlja želatinastu masu učahurenu u kapsulu, napravljnu od stanica masti, meaboličkih toksina i slobodne međustanične vode

Mogu ga imati i pretile i mršave osobe.

Lokacija njegova u tijelu je 4 do 6 milimetara ispod kože, u potkožnom vezivnom tkivu.

Osnovni uzrok nastanka istog je disbalans ženskog spolnog hormona estrogena, jer kod njegove povećane koncentracije u krvi dolazi do intnzivnijeg vezanja vode i metaboličkih toksina.

Ovaj problem metabolizma peptida može se prenositi u genetskom zapisu.
Celulit može nastati i kao poslijedica konzumacije antibabi pilula, hormonske terapije, svega što veže vodu u tijelu (Npr.: alkohol, slana hrana, konzervirana, suhomesnati proizvodi, šećeri iz slatkiša,..)

Nedovoljan unos vode takođe prouzrokuje zadržavanje metaboličkih toksina u tijelu.

Metod otklanjanja celulita je:

1 dan nako menstruacije i narednih 10 dana praktikovati ručnu masažu sa drugim tehnikama(preparatima) otklanjanja celulita, nakon čega slijedi pauza. Prvi i peti dan je poželjno uraditi piling kože kako bi supstance koje se primjenjuju bolje prodrijele do ugroženih područja. Takođe je anticelulitnu masažu potrebno početi zagrijavanjem opuštanjem stomaka . Ne trebate se iznenaditi što prvo nakon tretmana celulit izbija na površinu, pa se onda sanira. Dakle, potrebno je raditi čitavu godinu na tome, a ne neposredno pred godišnji odmor.

Konačni cilj je masažom pojačati cirkulaciju, pokrenuti limfnu drenažu i tako omogućiti izvlačenje želatina.

Masažu anticelulitnu ne bi trebale upražnjavati osobe:

  • S problemom proširenih vena
  • Visokim krvnim pritiskom
  • Srčanim smetnjama
  • Dermatološkim problemima
  • Srčanim smetnjama
  • Upalama limfnih žlijezda
  • Upalnim procesima ginekološke prirode