fbpx
26. Maja 2019.

Plivački klub

Klub Vodenih Sportova Dami postoji od 2009. godine.

Ove godine punimo 10. godina svog postojanja i kada pogledamo unazad, presretni smo i zahvalni za broj sretnih i zadovoljnih korisnika, koji je premašio 5000 djece i odraslih koji su koristili neki od naših programa.

Škola plivanja – elementarna obuka (A nivo)

Jedan od načina, na koji roditelj pokazuje brigu o svom djetetu, je upravo da ga osposobi da pliva, kreće se i snalazi u vodenoj sredini.  Plivanje je kretna aktivnost koju će svaki čovjek upražnjavati čitav život.

Direktorica kluba, Doc.dr Damira Vranešić – Hadžimehmedović,  je predmetni nastavnik na plivanju, Fakultet sporta i tjelesnog odgoja , Univerzitet u Sarajevu. Autor je knjige „Priručnik za budučeg plivača sa plivačkom značkom“ u kojem se nalazi nova klasifikacija elementarne obuke  u pravcu plivačke značke, putem kojih djeca usavršavaju vještinu plivanja.

RASPORED SEZONA 2019/2020

Ne plivači/početnici

Utorak i četvrtak od 18h do 19h

Termalna Rivijera Ilidža

Cijena: 70,00KM

Škola plivanja – usavršavanje tehnika (B nivo)

U plivanju postoje četiri plivačke tehnike. To su : kraul (muški) , prsno (ženski), leđno i delfin. Na treninzima se svaka od njih usavršava u pravcu ispravne koordinacije ruku i nogu, disanja, usvajaju se skokovi, okreti.

Putem određenih plivačkih tehnika najbolje se koriguju loše držanje tijela i deformiteti kičmenog stuba kod djece.  Upravo taj segment je prostor u kojem svakodnevno nižemo uspjehe kod najmlađih,  koje roditelji dovedu sa liječnički nalazom.

Cijena : 70,00KM

Plivanje 1:1 ( zakup trenera)

Ukoliko želite da usvojite ili usavršite svoje praktično znanje iz  plivanja, nebitno da li ste odrasla osoba, tinejdžer ili dijete, nudimo mogućnost da  zakupite trenera  koji će vas dovesti do željenog cilja.

Časovi se rade u terminu u kojem želite i na bazenu koji predložite.

RASPORED SEZONA 2019/2020
Plivači /starija grupa

Ponedjeljak i srijeda od 18.30h do 19.30h

Bazen hotela Hollywood

Cijena: 2h aktivnog rada: 70,00KM

Plivanje za bebe – Splash & Play (1.-3.godine)

Univerzitetska studija koja je realizirana u Njemačkoj 1976. dokazala je da djeca koja od najranije dobi borave na bazenu, odnosno u vodi, pokazuju nadprosječne sposobnosti u razvoju motorike, refleksnih reakcija, sposobnosti koncentracije, razvoju inteligencije, socijalne inteligencije, samopouzdanja, kao i snalaženja u novim životnim situacijama.

Cijena mjesečnog članstva: 100,00KM

Plivački Kampus FitKids

Briga za zdrav rast i razvoj najmlađih je obaveza svakog roditelja. Na plivačkom Kampusu, mi  preuzimamo tu odgovornost od roditelja privremeno na sebe.

Realizujemo je tokom ljetnog raspusta u periodu juna i jula.

Djeca 4.-12. godina borave cjelodnevno, u mini grupama,  na kompleksu zatvorenih i otvorenih bazena Termalne Rivijere Ilidža sa tri(3) obroka dnevno .

O njima se brinu sportski pedagozi, instruktori plivanja, nutricionista, ..

Sadržaji i aktivnosti traju u periodu radne sedmice ponedjeljak-petak i terminu 8.00-17.00h, te su primarno usmjerene na plivačke sadržaje (elementarna obuka i usavršavanje četiri plivačke tehnike) uz dodatne sadržaje: jutarnja gimnastika, streličarstvo, pregled kičmenog stuba i otisci stopala, učenje o zdravoj prehrani, zdravim životnim stilovima kroz kreativne radionice, igre na otvorenom, ..

Cijena jednodnevnog učešća po djetetu: 40,00KM

Trodnevno po djetetu : 95,00KM

Petodnevno po djetetu : 160,00KM

Napomena: Cijena uključuje cjelodnevne ulaznice, 3 obroka dnevno, sportski pedagog, instruktor plivanja , rekviziti i oprema, materijali za sve radionice, diplome