Plivački kampus

Za socijalizaciju djeteta je od iznimnog značaja druženje sa vršnjacima, ali i starijom djecom. Djeca uče istražujući svijet oko sebe, te ukoliko se uz druženje sa vršnjacima kombinuje učenje i mnogo zabave to će stvoriti idealnu kombinaciju za prilagođeno i veselo dijete.

Plivački kampus- FitKids na Termalnoj Rivijeri Ilidža je nastao upravo sa tim ciljem, socijalizirati djecu i prenijeti im znanje. Težište se stavlja na bezbjednost djece, njihovom vaspitanju i odgoju, razvoju stvaralačkih sposobnosti, intelektualnom i motoričkom razvoju, te didaktičkim igrama kao osnovnom sredstvu i metodi rada sa ovim uzrastom djece.

U našem plivačkom kampusu dijete provodi vrijeme u periodu od 08:00 do 16:00 sati pod nadzorom stručnog osoblja, koje čine profesor pedagogije, sporta i plivački treneri, a koji kroz igru i zabavu zajedno uče sa djecom, te im pomažu u socijalizaciji i razvoju kreativnosti. Djeca tokom dana imaju zabavan program koji isprepliće nove spoznaje kroz edukativne sadržaje.

Kroz petodnevne aktivnosti uz zabavu i igru, djeca se socijaliziraju, razvijaju intelektualne sposobnosti, rade u grupi, razvijaju komunikacijske vještine, uče se odnositi prema autoritetu. U sklopu dana provedenog na Termalnoj Rivijeri Ilidža djeca imaju organizovane sekcije plivanja, engleskog jezika, kreativnu sekciju, te edukaciju o pravilnoj ishrani.

U grupici će dijete najlakše naučiti kako otkloniti strah od vode i uživati u njoj, te razviti sposobnost ronjenja, plivanja, ali naučiti i usavršiti 4 plivačke tehnike. Pored socijalizacije i stjecanja novih znanja, pažnja se svakako poklanja razvoju motoričkih sposobnosti koje utiču na koordinaciju i snagu mišića koji drže kičmeni stub, a sprovode se kroz vježbe ravnoteže kroz plesne i gimnastičke sekcije.