PILATES

PILATES MAGIC CIRCLE – PILATES SA KRUGOVIMA

Omogućava jačanje kompletnog tijela ili izolovano grupacija mišićnih skupina. Pilates Magic circle mogućava takođe dinamičnije vježbe, kojim se angažuje kardiovaskularni i respiratorni sistem, kao i omogučava reduciranje masnih naslaga. Mali “naslonjači” na prstenu su ustvari ležišta za ruke ili noge, kako bi se omogućila pravilna izvedba pokreta. Jedinstven u svom obliku angažuje mišiće koje do sada niste uspijeli pokrenuti.

PILATES SA SOFT BALL

Mala lopta koja ima na daljinu veliku sličnost sa plastičnim loptama koje djeca svakodnevno u igri koriste. I mi se na treningu sa njom zabavljamo, ali uz to oblikujemo sve mišićne grupacije. Kada je uzmete u ruke osjetite da nema nikakvu sličnost sa običnom loptom. Omogućava da je stavite između svih poluga, stisnete koliko možete i na taj način dozirati intenzitet prilikom izvedbe vježbi. Zabava i naporan trening neće izostati, kao ni efekti trenažnog programa.

PILATES SA BUČICAMA I TRAKAMA

Pilates tehnike podrazumijevaju i korištenje raznih rekvizita, a bučice i elastične trke su jedne od njih. Čine trening interesantnijim, učinkovitijim i svrhoshodnijim.
Sve vježbe vam možda neće odgovarati. To je u redu. Niti jedna vježba ne smije uzrokovati bol i nelagodu. Možda samo krivo izvodite pokret i još niste do kraja savladali tehniku izvođenja, a možda upravo određena vježba ne odgovara vašem tijelu.
Porazgovarajte sa svojim instruktorom. Ne forsirajte preko svojih mogućnosti!

PILATES NA LOPTI

«Pilates vježbe na lopti su nevjerovatne. Kao da vježbate na vodenom krevetu. To je nešto čudesno, sasvim posebno!» (Mišljenje je jednog od učesnika koji je vježbao).
«Vježbe sa loptom mogu potaknuti onoga koji je oduševljen vježbanjem i onoga koji zabušava, mogu vam razviti donje i gornje dijelove tijela, neki određeni dio tijela…mogu vam pružiti najintenzivniji trening i najblagotvornije opuštanje.» (Galen)
Poslije ova dva komentara na vježbe, samo se mogu prikloniti te reći da dođete, sami probate i date svoj komentar.

AEROLATES

U samom imenu leži odgovor na pitanje:»Šta je to aerolates?»
On predstavlja spoj treninga pilatesa i aerobika. Radimo ga jednom sedmično na treninzima pilatesa. Dinamičan je trening, odnosno nadovezuje se više pokreta u jedan slijed. Na taj način se omogućava i redukcija potkožnog masnog tkiva, zatim vježbe pored toga što služe za jačanje i istezanje muskulature, unaprijeđuju rad kardiovaskularnog i respiratornog sistema.