MODERNI PLES I BALET

Aktivnost „Moderni balet“ je jedna od najmlađih sekcija u Sportsko Rekreacijskom klubu „Dami“. Sa radom je krenula u februaru 2008. godine.

Polaznici sekcije su djevojčice od 5 .-2. godina sa kojima se rade osnove baleta, razne vježbice za razvoj fleksibilnosti, pravlnog držanja tijela, ..a to sve uz smijeh, šalu, igru,…upravo prilagođeno uzrastu sa kojim se radi.

Voditelj aktivnosti je nastavnica baleta Linda Prugo koja je: maturirala u baletnoj školi u Dubrovniku, stažirala u državnoj baletnoj školi u Rusiji, predavala u Umjetničkoj školi u Dubrovniku, a trenutno predaje balet kod nas u klubu i na još jednoj lokaciju u Sarajevu.

Svi zainteresovani mogu doći na jedan od treninga, sudjelovati i odlučiti da li dalje žele nastaviti da dolaze.

“Moderni ples”

DOSADAŠNI USPJESI

MALA REVIJA PLESA NA ILIDŽI

Prva prezentacija naučenih koreografija se desila na jednoj Maloj reviji plesa za roditelje, poznanike, prijatelje djece koja su tad pohađala sekciju moderni ples-show dance u SRK Dami. Cilj ove revije plesa je bio da se prezentira dotadašnji rad i da djeca «okuse» nastupanje pred publikom.
Nastupali su:

  • najmlađa plesna skupina Dami
  • srednja grupa plesačica Dami
  • plesačice koje predstavljaju klub Dami na javnim nastupima
  • ekipa break dance plesača Dami

DRUGI BH RADIJSKO TELEVIZIJSKI FESTIVAL U TUZLI

Zajedno sa Jasminom Kadribašić plesna skupina Dami je snimila spot za njenu pjesmu kojom se kandidovala za finale BH radijsko televizijskog festivala. Obzirom da je pjesma odabrana od slušalaca i žirija da uđe u najuži krug, odnosno finalnu večer, tako su i plesačice otputovale u Tuzlu da je prate na nastupu.
Nažalost Jasmina kao jedan od najmlađih izvođača tamo nije osvojila nagradu, ali su se djevojke lijepo provele u hotelu Tuzla tri dana, družile sa ostalim izvođačima između kojih su bili: Feminem, Hanka Paldum, Irina Kapetanović, Divlje Ruže, Don Almir i mnogi drugi pjevači sa bh muzičke estrade.

PROJEKAT “PLESNI VIKEND ZA MLADE”

U 2006. godini SRK Dami je aplicirao u okviru konkursa «projekti za mlade» koje finansira Općina Ilidža. Sa maksimalnim brojem poena, odabran je da se realizuje. U okviru projekta tri mjeseca su dvije djevojke angažovane da se obučavaju i budu pomoćni treneri u SRK Dami za sekciju moderni ples. Takođe je planirano i urađeno obučavanje klasičnih plesova sa maturantima, kao njihova priprema za matursku veče. Kao finalni dio svega je planirana «Revija plesa na otvorenom sa gostima: Breakeri iz Hermann Gmeiner Društvenog Centra Mojmilo, plesna grupa Medicinske škole, plesna skupina Gimnazije Obala i svih plesnih skupina iz SRK Dami.
Učesnici su dobili maice, urađena je generalna proba na dan nastupa, pozivnice su bile podjeljene, plakati polijepljeni, međutim neočekivano je sve zaustavilo, a to je bila ljetna kiša i nevrijeme.

FOLK SHOW NA FTV

Od gosp. Šadinlije, urednika i voditelja emisije Folk show na FTVu smo dobili poziv da učestvujemo u jednoj od emisija. Trebali smo prezentirati dvije koreografije modernog plesa, gdje je jedan predstavila srednja grupa, a drugi je odplesala najstarija.
Predsjednik kluba, Damira Hadžimehmedović,prof. je u istoj emisiji predstavila klub, aktivnosti koje se nude i naravno sve gledatelje putem malih ekrana pozvala sve da nam se pridruže.
Bilo je to još jedno iskustvo za učesnike i to ne samo zbog nastupa već i da dožive snimanje jedne emisije na FTV.

Od 24.oktobra na Termalnoj Rivijeri Ilidža (ne ulazite na bazen već u prostoru prije recepcije) opremljen je prostor
za održavanje plesne sekcije “Moderni ples” za mlađi uzrast djece i “Hip Hop ples” za mlade.
U okviru rasporeda možete pronaći tačne termine održavanja.

Ono što je specifično za ove sekcije, je da će se svaka 3 mjeseca održati prezentacija naučenog gradiva za roditelje, prijatelje djece i mladih uz dodatno organizovanje igara, animacijskih programa sa raznim nagradama sponzora za najmađe posjetitelje i učesnike.

Napominjemo da smo djeci od 4. do 7.god. omogućili besplatno učešće na sekciji i ujedno vas pozivamo da nam se priključite.

U okviru promotivne kampanje za Splash and Play (plivanje za djecu), kao i Plivačkog Kampusa, organizovani su animacijski programi za djecu sa nastupima nekoliko plesnih skupina u tržnim centrima sa Mercatorovim radnjama tokom augusta. Naše najmlađe plesačice su takođe učestvovale i prezentirale naučeno gradivo. Bile su izvrsne kao i obično. Hvala Vam!

Nastup plesne sekcije u Mercatoru

U okviru promotivne kampanje za Splash and Play (plivanje za djecu), kao i Plivačkog Kampusa, organizovani su animacijski programi za djecu sa nastupima nekoliko plesnih skupina u tržnim centrima sa Mercatorovim radnjama tokom augusta. Naše najmlađe plesačice su takođe učestvovale i prezentirale naučeno gradivo. Bile su izvrsne kao i obično. Hvala Vam!

Napominjemo da je upis na sekcije plesa za sve zainteresovane u toku i da novi raspored počinje od 12.09.2011.

Info: info@dami.ba, damira@dami.ba, 061/800 199