Korekcije deformiteta – (Terapeutske vježbe)

U našem klubu pružamo mogućnost i savjetovanja, programiranja treninga (individualnog trenažnog procesa za djecu koja imaju određene zdravstvene poteškoće, žele reducirati višak kg, otkloniti ili korigovati deformitet kičme, stopala,..

Kontakt tel. Za dodatna pitanja na ovu temu je: 061 709 510 ili mail: kemal@dami.ba

Pretilnost ili gojaznost kao poslijedica nedostatka vremena, brzog načina življenja i konzumacije neadekvatne prehrane, postaje istinski problem u našem okruženju. Uporedo se pojavljuju bolovi u kičmenom stubu, zatim zglobovima i konačno refleksija svega na srce i krvne sudove.

Jedinstven lijek za sve navedeno je savremeni oblik sportske rekreacije , koji podrazumijeva realizaciju vježbi u vodenom mediju

Tijelo zaronjeno u vodu podržava sam 50% vaše težine, što omogućava lakšu izvedbu vježbi kao i izvedbu intenzivnih vježbi, bez opasnosti za zglobove. Idealno je za rehabilitaciju nakon operacije ili ozlijede donjih ekstremiteta, kao i za korigovanje lošeg držanja i deformiteta kičme(skolioza, kifoza,lordoza). Trenranjem u vodenom mediju možete ojačati muskulaturu koja drži kičmeni stub ili osnažiti bilo koji drugi dio mišićnih skupina.

Vježbe u vodi, mogu za cilj imati i povećanje pokretljivosti, amplitude pokreta ekstremiteta, dok primjenom raznovrsnih koreografija doprinosimo i razvoju još jedne psiho motoričke sposobnosti – koordinacije.