Oštećenja koljena

Bilo kaka povreda koljena ili generalno problemi sa hrskavicom, meniskusom,.. nose trajne poslijedice. Pretjerana kilaža dodatno opterećuje zglob i stvara probleme. Vrlo jednostavno se sa savremenom tehnologijom treninga koju primjenjujemo u SRK Dami, može napraviti program kojim reducirate višak masnih naslaga, dok paralelno radite ciljane vježbe za jačanje natkoljenice.

Oštećenja kičmenog stuba

Veliki broj stalnih korisniha naših usluga imaju određeni vid zdravstvenih problema, a koji su vezani za kičmeni stub (spondiloza, diskuskernia, skolioza, kifoza , lordoza,..). Jaki bolovi poćnu iritirati, i naravno otežavati svakodnevne aktivnosti, kako na poslu tako i privatno. Jedini vid trajne pomoći u ovom slučaju je moguća kineziterapijskim vježbama u koje se ubrajaju : Read more about Oštećenja kičmenog stuba[…]

Srčani problemi

U slučaju srčanih problema, ali i kod svih vježbačakoji dolaze na prvi trening kod nas, primjenjujemo pulsomijer, a koji omogućava da kontrolišemo srčani frekvenciju pilikom treniranja. Vježbe koje se rade ciljano su usmijerene na primjereno opterećenje srčanog mišića i njegovo očuvanje.

Osobe treće životne dobi

Poznata činjenica da mišići propadaju okvirno nakon 30-te (naravno zavisno i od načina života). Upravo zbog toga je najbitnija stavka u radu sa ovom populacijom, realizacija vježbi snage i vježbi za očuvanje kondicije, kardiovaskularnog i respiratornog sistema. Postepeno prilagođavanje i adaptacija na vježbe, prethode nešto intenzivnijem radu u zavisnosti ok kapaciteta vježbača.